Alternatieve routes

Alternatieve routes op Google Maps

Er zijn verschillende alternatieve routes die u kunt nemen om de Karawankentunnel te vermijden, afhankelijk van uw specifieke start- en eindbestemming en uw reisvoorkeuren. Hier zijn een paar mogelijke alternatieven:

  1. Brennerpas: Als u vanuit Utrecht naar Slovenië reist, is de Brennerpas in Oostenrijk een mogelijke alternatieve route. De Brennerpas is een bergpas die de grens tussen Oostenrijk en Italië overspant en is toegankelijk via de Brenner-autosnelweg (A13) vanuit Innsbruck. Vanaf Innsbruck is het ongeveer 370 kilometer naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië.
  2. Katschbergtunnel: Een andere alternatieve route is om de Katschbergtunnel te gebruiken, die de grens tussen Oostenrijk en Slovenië overspant. De Katschbergtunnel ligt op de A10-autosnelweg tussen Salzburg en Villach en is een tolweg. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1000 kilometer naar Ljubljana via de Katschbergtunnel.
  3. Loiblpass: Als u vanuit het westen van Oostenrijk komt, kunt u de Loiblpass nemen, die de grens tussen Oostenrijk en Slovenië overspant. De Loiblpass is een bergpas en de weg is smal en bochtig, dus het kan niet geschikt zijn voor iedereen. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1160 kilometer naar Ljubljana via de Loiblpass.

De afstanden kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke startpunt en eindbestemming. Voor de meest nauwkeurige informatie over de afstanden en reistijden kunt u het beste een routeplanner zoals Google Maps gebruiken.