Tolvignet

Op de route heb je drie maal te maken met tol, namelijk in Oostenrijk, in de Karawankentunnel en in Slovenië.

Tolvignet Oostenrijk

Als u de Karawankentunnel wilt gebruiken om van Oostenrijk naar Slovenië te reizen, heeft u een tolvignet (maut vignette österreich) nodig. Dit vignet is verplicht voor alle voertuigen tot 3,5 ton die gebruik maken van de snelwegen in Oostenrijk. Het vignet is zowel digitaal vignet als in sticker vorm verkrijgbaar. Het is geldig voor een bepaalde periode en kan worden gebruikt op alle Oostenrijkse snelwegen, waaronder de A11 Karawankentunnel.

Dit Oostenrijks tolvignet is alleen vereist voor het gebruik van Oostenrijkse snelwegen en tunnels.

U kunt het tolvignet kopen bij diverse verkooppunten, zoals bij Oostenrijkse grensovergangen, tankstations, postkantoren en bij de ANWB. Het vignet is beschikbaar in verschillende tijdsperiodes, waaronder 10 dagen, 2 maanden en 1 jaar. De prijs van het vignet varieert afhankelijk van de tijdsduur.

Vignet Karawankentunnel

Voor de Karawankentunnel heeft u een aparte vignet nodig, het namelijk niet vrijgesteld van de e-vignettol. Dit betekent dat gebruik met een voertuig met een toegestaan ​​totaalgewicht tot 3500 kilogram apart moet worden betaald.

Ook in Slovenië is een tolsysteem

Houd er rekening mee dat er in Slovenië ook een tolsysteem is voor het gebruik van snelwegen en sommige tunnels en bruggen.